Polițiștii tulceni intensifică acțiunile în sezonul estival: bărci conduse ilegal și braconaj, depistate pe Dunăre

Polițiști ai Biroului Județean Transporturi Tulcea au desfășurat o nouă acțiune în cadrul planului lor de intervenție pentru sezonul estival. În rezultatul acesteia, au fost depistate mai multe încălcări grave ale legii în zona fluviului Dunărea.

În prima situație, polițiștii au identificat un bărbat în vârstă de 69 de ani în timp ce conducea o ambarcațiune pe brațul Măcin, în zona kilometrului 14. Echipa de polițiști a constatat că individul nu deținea brevet sau certificat de capacitate corespunzător pentru a opera nava respectivă. Ca urmare, a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător”.

Într-un alt incident, în zona MM 35, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 48 de ani care conducea o ambarcațiune fără a deține brevet sau certificat de capacitate corespunzător. Aici, de asemenea, s-a întocmit un dosar penal pe același temei.

În plus, în timpul acțiunii, polițiștii au descoperit și un caz de pescuit ilegal în zona kilometrului 98, pe brațul Sfântul Gheorghe. Un tânăr în vârstă de 17 ani pescuia cu ajutorul unei ambarcațiuni și folosind două unelte de pescuit din fir textil, fără a avea permis sau autorizație de pescuit comercial. În urma verificărilor, s-a constatat că tânărul capturase 10 kilograme de pește, specia crap, care a fost eliberat în mediul natural.

Polițiștii au întocmit un dosar penal în acest caz, iar ambarcațiunea și cele două unelte de pescuit au fost confiscate.

Aceste acțiuni de monitorizare și intervenție se vor desfășura pe toată perioada sezonului estival pentru a asigura respectarea legilor și a preveni astfel de încălcări.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*