A fost finalizat proiectul “Prevenirea și combaterea crimei organizate și cooperarea Poliției prin centre transfrontaliere la frontiera România – Ucraina” 

A fost finalizat proiectul “Prevenirea și combaterea crimei organizate și cooperarea Poliției prin centre transfrontaliere la frontiera România – Ucraina” . FOTO IPJ Tulcea

La data de 18 decembrie 2023 s-a desfășurat o conferință de închidere a proiectului cu titlul „Prevenirea și combaterea crimei organizate și cooperarea poliției prin centre transfrontaliere la frontiera România- Ucraina ”, COD EMS ENI 1HARD/4.3/2 cu finanțare din PROGRAMUL  DE COOPERARE TERITORIALĂ 2014-2020 România – Ucraina, prioritatea 4.3 Prevenirea și combaterea criminalității organizate și cooperarea Poliției ”Securitate – Centre Transfrontaliere de prevenire și combatere a criminalității organizate la frontiera România – Ucraina”.

În cadrul acestui proiect, Unitatea Administrativ-Teritorială   Municipiul Tulcea a avut calitatea de lider de proiect, alături de următorii parteneri implicați, respectiv:

– Comitetul Executiv al Consiliului Local Izmail – Ucraina,

– Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea – România,

– Poliția Regională Odessa – Ucraina.

Proiectul a urmarit implementarea de activități și achiziționări pentru I.P.J. Tulcea, acestea prezentându-se astfel:

-Achiziționarea unui autoturism specializat și a unei drone ;

-Organizarea de cursuri pentru personalul din poliție implicat în activități de frontieră, criminalistică, ordine publică, în domeniul prevenirii și combaterii criminalității organizate transfrontaliere.

-Organizarea de seminarii de informare pentru personalul din poliție implicat în activități de frontieră, criminalistică, ordine publică, cu privire la prevederile raportului SCOTA 2013 în contextul criminalității transnaționale și legislației europene,

-Organizarea unei campanii publice de prevenire și combatere a criminalității organizate,

-Adoptarea unui protocol comun de cooperare și intervenție RO-UA,

-Elaborarea și adoptarea strategiei comune de lucru în scopul prevenirii și combaterii criminalității organizate,

-Organizarea de schimburi de experiență.

Valoarea totală  eligibilă a proiectului fiind  de 8.298.938,50 lei cu TVA inclus, echivalentul a 1.702.311,44 Euro, la cursul INFOEURO noiembrie 2020, iar contribuția I.P.J. Tulcea este 1,72%;

valoarea totală  eligibilă aprobată pentru I.P.J. Tulcea fiind de 1.428.404,3 lei cu TVA inclus. Implementarea proiectului a fost realizat cu respectarea principiului ”Do No Significant Harm” (DNSH), astfel cum este prevăzut de art. 17 din Regulamentul (UE) 2020/852 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investiții durabile, astfel făcându-se trecerea la un fond construit rezilient și verde.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*