23 de misiuni au avut pompierii din Tulcea în acest weekend

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea au desfășurat în acest weekend 23 de  misiuni.

Incendii

În acest sfârșit de săptămână, salvatorii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea a trei incendii, produse pe raza județului Tulcea.

Salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag au intervenit în cursul zilei de sâmbătă, 03.02.2024, în localitatea Sălcioara, județul Tulcea, pentru lichidarea unui incendiu produs la vegetație uscată.

În urma focului, suprafața afectată este aproximativ 5 ha de vegetație uscată.

Alte 2 incendii au avut loc sâmbătă, 03.02.2024, la 2 case de locuit, în localitatea Ciucurova.

Primul incendiu s-a produs în jurul orei 12:30, iar către locul intervenției s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Babadag. Incendiul se manifesta la acoperișul construcției iar în urma focului, acoperișul a fost afectat pe o suprafață de 3 mp.

Cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind un coș de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic față de materialele combustibile.

Cel de al doilea incendiu s-a produs în jurul orei 14:45 și se manifesta la o încăpere a locuinței.

Forțele de intervenție din cadrul Stației de Pompieri Babadag s-au deplasat către locul evenimentului și au procedat la localizarea și lichidarea incendiului.

În urma focului a ars o anexă gospodărească și o încăpere a locuinței iar cauza probabilă de  producere a fost stabilită ca fiind un aparat de gătit lăsat nesupravegheat.

Asistență persoane

În 2 cazuri, pompierii militari au fost solicitați pentru a acorda asistență medicală de urgență în diferite situații.

Intervenții SMURD

Paramedicii au intervenit la 16 cazuri pentru acordarea de îngrijiri medicale și transport specializat la  unitățile medicale din județ.

Alte intervenții

În cursul acestui weekend, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au intervenit pentru salvarea a doi patrupezi, din medii ostile vieții.

Este vorba despre un câine care, în cursul zilei de sâmbătă, a rămas captiv într-o groapă, în municipiul Tulcea.

Duminică, 04.02.2024, un alt câine a căzut într-o fosă septică, în localitatea Cataloi.

Ambii patrupezi au fost extrași în siguranță de către pompieri și predați proprietarilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*