Manifestări dedicate împlinirii a 210 ani de la nașterea poetului ucrainean Taras Șevcenko

Manifestări dedicate împlinirii a 210 ani de la nașterea poetului ucrainean Taras Șevcenko. FOTO CJ Tulcea

Joi, 21 martie 2024, consilierul județean Raluca Cacencu a participat, la Rotonda Personalităților, la ceremonia dedicată poetului ucrainean Taras Șevcenko. Evenimentul a fost inclus în suita manifestărilor culturale ocazionate de împlinirea a 210 ani de la nașterea acestuia, în organizarea filialei tulcene a Uniunii Ucrainenilor din România.

„În aceste vremuri, mai mult decât dificile pentru poporul ucrainean și delicate pentru noi toți, cei din imediata sau mai îndepărtata vecinătate a acestei greu încercate națiuni, profit de această ocazie pentru a felicita organizatorii pentru tot ceea ce au realizat în direcția promovării culturii ucrainene în România şi, în special, în judeţul Tulcea.

Evenimentele pe care Uniunea Ucrainienilor le organizează la fiecare sfârşit de martie în cinstea poetului naţional adună laolaltă tulceni din tot judeţul, iar acest lucru merită tot respectul și aprecierea noastră. Astfel de manifestări sunt o formă de păstrare a tradiţiilor noastre, de popularizare a culturii şi, într-un final, reprezintă o formă de respect faţă de literatură, faţă de una dintre emblemele culturale ale ucrainenilor.

Profit de această ocazie ca, în numele Consiliului Județean Tulcea, pe care cu onoare îl reprezint, să-mi reafirm atașamentul, sprijinul și compasiunea față de poporul vecin, greu încercat în contextul conflictului armat declanșat de Federația Rusă. Și pentru că eu sunt foarte optimistă, îmi doresc din tot sufletul ca anul viitor, pe vremea aceasta, ceremonia de omagiere a marelui „Cobzar” să aibă loc în Ucraina învingătoare, în care să domnească pacea deplină.

Vă doresc tuturor pace, sănătate și putere de muncă pentru a iniția cât mai multe evenimente de acest fel! Dumnezeu să ne ocrotească pe toți!“, a declarat cu acest prilej consilierul Raluca Cacencu.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*