Institutul de Cercetări Eco-Muzeale anunță încheierea proiectului ”Glasul străzilor – susur de izvoare”

Proiectului ”Glasul străzilor – susur de izvoare” a ajuns la final

Vineri, 24 noiembrie, ora 14.00, la Muzeul de Artă din str. Grigore Antipa, nr. 2 va avea loc evenimentul marcând încheierea proiectului ”Glasul străzilor – susur de izvoare”, implementat în perioada 23 mai – 29 noiembrie 2017 de ONG CELISEA în parteneriat cu ICEM Tulcea și Fundația Județeană pentru Tineret Tulcea. Proiectul a fost cofinanțat de UAT Municipiul Tulcea în sesiunea de finanțări 2017.

”Scopul realizării acestui proiect a fost acela de a reconstitui prin imagini străzile din Tulcea de altădată, în oglindă cu imaginile străzilor din prezent, punctând pentru fiecare stradă reconstituită repere urbanistice constând în clădirile importante – monumente istorice conservate până azi, monumente ce fac parte din patrimoniul cultural național, monumente cu un trecut istoric deosebit și o vechime de peste 100 ani, monumente ce trebuie protejate, conservate dar și promovate generațiilor de acum și viitoare.

Ideea derulării unui asemenea proiect a venit din necesitatea de a atrage tineretul tulcean (elevi de gimnaziu și liceu) în a cunoaște și redescoperi povești din trecut, consolidând astfel cunoașterea istoriei meleagurilor natale. Dorim, de asemenea, să trezim melancolia și regretul față de edificiile istorice dispărute, cât și față de evoluția celor care încă mai există azi (unele dintre ele fiind în stare bună, altele, însă, într-o stare deplorabilă, pe cale de a dispărea).

Prin implicarea tinerilor în proiect prin activităţi extracurriculare am reușit să evidențiem importanța aportului propriu și a voluntariatului în comunitate pentru promovarea valorilor istoriei și tradiției locale și creşterea gradului de consum a culturii scrise.

Iar rezultatul final este un frumos album de fotografii, și informații, prin care am reușit recuperarea unei părți din istoria culturală și urbanistică a orașului Tulcea.

La evenimentul din 24 noiembrie vom face și lansarea albumului ”Glasul străzilor tulcene”, realizat în cadrul proiectului,” spun realizatorii proiectului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*