ICEM Tulcea are o expoziție temporară la muzeul Cité de la Préhistoire d’Orgnac-l’Aven – Franța

Inaugurarea expoziției temporare din Franța. FOTO ICEM Tulcea

Vineri, 25 mai 2018, la muzeul Cité de la Préhistoire d’Orgnac-l’Aven (Franța), a avut loc inaugurarea expoziției temporare „Entre terre et eau: crises sociales et environnementales dans le delta du Danube il y a 6200 ans.

Acest proiect are ca obiectiv valorificarea rezultatelor cercetărilor arheologice realizate, începând cu anul 2010, de un grup de aproximativ 40 de cercetători români și francezi reuniți în Misiunea arheologică „Delta du Danube” (coordonată de Cristian Micu – Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea și Laurent Carozza – UMR 5602 Geode Toulouse) finanțată de Ministerul Afacerilor Externe din Franța și Ministerul Culturii și Identității Naționale din România.

La evenimentul mai sus menționat au fost prezenți domnul Dan Alexandru Corneanu – Viceconsul Consulatul General al României la Lyon, domnul Laurent Ughetto – Președintele Consiliului Departamental Ardèche, doamna Hélène Debiève – Subprefect, domnul René Ughetto – Primar Orgnac-l’Aven, membrii misiunii arheologice „Delta du Danube”. Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea a fost reprezentat de domnul Cristian Micu – comisar de expoziție.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*