De Înălțare, reprezentanții Consiliului Județean Tulcea au adus pios omagiu eroilor tulceni

Reprezentanții Consiliului Județean Tulcea au adus pios omagiu eroilor tulceni. FOTO CJ Tulcea

Lucian Simion, consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea, a participat, joi, 13 iunie, la ceremonialul militar și religios organizat cu ocazia Zilei Eroilor de către Instituția Prefectului și Garnizoana Tulcea în cinstea eroilor români. La eveniment au mai fost prezenți prefectul Alexandru Dan Munteanu, reprezentanți ai municipalității, precum și exponenți ai instituțiilor militarizate, partidelor politice și ai altor structuri asociative.

Ceremonialul a avut loc în incinta Cimitirului Eroilor, la „Mausoleul unor Eroi din Regimentul 73 și 33“, un monument ridicat în  1938, cu sprijin din partea cetățenilor și Prefecturii Tulcea.

„Ne-am adunat astăzi, 13 iunie, zi sfântă a Înălțării Domnului, pentru a ne înclina cu adânc respect și prețuire în fața eroilor noștri din toate locurile și din toate timpurile, cunoscuți sau necunoscuți, care și-au jertfit viața pe atarul Patriei.

În zi de Sărbătoare Împărătească, avem datoria la fel de sfântă de a ne aminti cu onoare despre cei care, înainte de vreme, au trecut la cele veșnice, clădind cu sacrificiul lor România de astăzi: un stat independent, suveran și modern, un stat european.

Cu gândul la sacrificiul suprem și eforturile făcute pentru apărarea patriei de către strămoșii noștri, reflectăm azi și asupra prezentului, sperând că suntem demni de moștenirea primită de la eroii neamului românesc. Este o datorie morală pentru noi, cei din administrația publică locală, alături de toți tulcenii și toți românii din această greu încercată, dar frumoasă țară, să facem toate eforturile necesare pentru a aprecia și cinsti cum se cuvine memoria celor căzuți la datorie. Glorie eternă eroilor neamului nostru! Hristos S-a Înălțat!”, a rostit, în discursul său, consilierul președintelui Horia Teodorescu, Lucian Simion.

Momentul solemn al depunerii de coroane a fost precedat de un serviciu religios săvârșit de preoții Torino Dumitriu și Călin Luca.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*