Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA, în vizită la Tulcea

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA, în vizită la Tulcea. FOTO: CJ Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a primit joi, 8 iunie, vizita Excelenței Sale, doamna Kathleen Ann Kavalec, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al SUA la București, însoțită de ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr. La întâlnire au mai participat prefectul Alexandru Dan Munteanu, deputatul Mirela Furtună, președintele Filialei județene Tulcea a ACoR, Eugen Ion și administratorul public al județului, Dumitru Mergeani.

Cu acest prilej, președintele Horia Teodorescu a apreciat relațiile bilaterale excelente dintre cele două state, punând accent pe activitatea Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București în vederea dezvoltării relației bilaterale dintre România și SUA. „România apreciază sprijinul puternic al SUA pentru securitatea României, precum și sprijinul aliaților europeni din NATO“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea.

De asemenea, președintele Horia Teodorescu a prezentat județul Tulcea și investițiile implementate de Consiliul Județean Tulcea, în condițiile în care Excelența Sa, doamna Kathleen Ann Kavalec se află în prima vizită în județul nostru.

De cealaltă parte, Excelența Sa, doamna Kathleen Ann Kavalec, Ambasadorul SUA la București, a apreciat eforturile României și ale românilor în criza refugiaților ucraineni și a mulțumit pentru acțiunile administrației locale, respectiv ale Consiliului Județean Tulcea, Instituției Prefectului – Județul Tulcea și ale Filialei județene Tulcea a AcoR, în gestionarea cu succes a crizei de la granița cu Ucraina.

În acest sens, deputatul Mirela Furtună a subliniat importanța înființării hubului umanitar Tulcea, punând accent pe ajutorul trimis celor rămași în calea războiului în Ucraina, prin punctul vamal de la Isaccea. De asemenea, prefectul Alexandru Dan Munteanu a făcut referire la administrarea cu succes a crizei refugiaților, nu mai puțin de 500.000 de persoane trecând granița în perioada crizei.

Președintele Filialei județene Tulcea a ACoR, Eugen Ion, a subliniat eforturile făcute de primarii din județ, care nu au rămas indiferenți la criza umanitară din țara vecină, desfășurând o amplă campanie umanitară care a presupus colecte de medicamente, alimente neperisabile, haine, produse de igienă și pachete de strictă necesitate.

Eforturile făcute administrația tulceană de la toate nivelurile au fost apreciate și de ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, care a declarat că administrația județeană tulceană este una performantă iar Consiliul Județean Tulcea a fost dintotdeauna un partener de încredere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*