Acțiune desfășurată de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor

Acțiune a Poliției Animalelor. FOTO IPJ Tulcea

La data de 18 ianuarie 2024, polițiştii Biroului pentru Protecția Animalelor împreună cu polițiştii din cadrul Postului de Poliție Nalbant au desfăşurat activități specifice în materie de protecție a animalelor, pentru verificarea modului de  deținere al câinilor periculoşi sau agresivi deținuți de către persoane fizice cu respectarea prevederilor legislației în vigoare pe raza localității Nalbant.

În urma acțiunii au fost legitimate 10 persoane și au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.000 de lei.

Este necesar să cunoașteți faptul că legislația stabilește câteva condiţii necesare deţinerii câinilor periculoși de proprietari sau deţinători temporari şi anume:

-să aibă vârsta minimă de 18 ani;

-să aibă capacitate deplină de exerciţiu;

-să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea unei infracţiuni contra unei persoane.

Nerespectarea prevererilor Ordonanței de Urgență nr.55/ 2002 poate atrage aplicarea unei sancţiuni contravenţionale cu amendă de la 500-3000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*