FOTO VIDEO Un minor blocat în Munții Măcinului a fost salvat de pompieri după aproape 4 ore de stat cocoțat de un versant

Minorul salvat din Munții Măcinului. FOTO ISU Delta
Minorul salvat din Munții Măcinului. FOTO ISU Delta

O banală plimbare de weekend a unor băieți din localitatea tulceană Greci se putea termina tragic. Unul dintre aceștia, un băiat de 17 ani a încercat să se urce pe un versant din Munții Măcin și a rămas blocat acolo. Mai grav era că zona nu are acoperire GSM, așa că prietenul său a fost nevoit să plece spre prima localitate și să sune la 112.

Apelul a venit însă după mai bine de două ore de la producerea incidentului.

Cel blocat era în apropierea localității Greci, în zona Cascade, la 25 metri deasupra solului. Secția de pompieri Măcin a trimis în aria indicată o autospecială de stingere cu apă și spumă și 5 subofițeri.

Plutonierul adjutant Aurel Dimancea este cel care a coborât în rapel și a salvat minorul. Intervenția a fost însă una dificilă și a durat mai bine de o oră și jumătate.

Din fericire, tânărul a scăpat nevătămat și nici nu a avut probleme de sănătate, pentru că temperaturile erau pozitive.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*