Tulcenii au primit mesaje RO-Alert în urma bombardamentelor de pe teritoriul Ucrainei

Adăpost de protecție civilă, realizat de militari în Delta Dunării. FOTO Ministerul Apărării

În cursul nopții trecute, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis trei mesaje RO-Alert pentru localitățile din zona de Nord a județului Tulcea prin care a informat populația că există riscul de cădere a unor obiecte din spațiul aerian.

“Alertele au fost emise în urma identificării pe teritoriul Ucrainei, în apropierea graniței cu România, de către structurile naționale cu rol de apărare, a unor aparate de zbor care ar putea avea ca țintă obiective din apropierea graniței de pe teritoriul Ucrainean.

Mesajele RO-Alert au drept scop informarea populației cu privire la modul de comportare în asemenea situații, recomandarea de păstrare a calmului și măsuri de autoprotecție.

În cursul nopții trecute au fost 7 apeluri la numărul unic de urgență 112 prin care apelanții au solicitat informații în urma primirii mesajelor RO-Alert ori au semnalat faptul ca se aud zgomote puternice din zona de nord a teritoriului românesc.

Nu au fost apeluri care să semnaleze căderea unor obiecte în apropierea locuințelor ori a zonelor populate” – ISU Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*