Regulamentul parcărilor din municipiul Tulcea, suspendat, după ce a fost atacat în instanță de Prefectură

Prefectura Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

Regulamentul parcărilor din municipiul Tulcea este suspendat, după ce a fost atacat în instanță de Prefectură.

Instituția Prefectului – județul Tulcea a formulat la data de 21.02.2022 o acțiune în contencios administrativ prin care a solicitat anularea Hotărârii nr.387 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de parcări publice cu plată și de reședință pe raza municipiului Tulcea, adoptată de Consiliul Local al municipiului Tulcea în ședința extraordinară din data de 29.12.2021, motivat de faptul că aceasta a fost adoptată cu încălcarea legii.

În acest moment acțiunea se află pe rolul Tribunalului Tulcea, Secţia civilă de contencios administrativ şi fiscal. De la data înregistrării dosarului hotărârea atacată se suspendă de drept.

“Hotărârile consiliului local şi hotărârile consiliului judeţean sunt supuse controlului de legalitate exercitat de către prefect conform prevederilor legale.  Referitor la procedură, Prefectul poate ataca DIRECT în faţa instanţei de contencios administrativ actele emise de autorităţile, în condiţiile legii contenciosului administrativ”, a explicat Prefectura Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*