Motoare de barcă, în valoare de 45.000 lei, căutate de autoritățile altor state, depistate de polițiștii de frontieră în Mahmudia și Murighiol

Motor de barcă. FOTO Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, în urma unor acțiuni desfășurate în zona de competenţă, două motoare de barcă, semnalate ca fiind bunuri căutate în vederea confiscării de către autoritățile din Suedia și Norvegia.

În data de 29.03.2024, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea au desfăşurat o acţiune specifică  în zona de responsabilitate pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii transfrontaliere.

Astfel, în zona localității Mahmudia, poliţiştii de frontieră au verificat o ambarcațiune care aparținea unui cetățean român.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că ambarcațiunea era propulsată de un motor Yamaha, de 70 de c.p. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat ca acesta este semnalat în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare de către autoritățile din Norvegia.

În data de 30.04.2024, în urma unei acțiuni similare, pe raza localității Murighiol a fost descoperit atașat unei ambarcațiuni aflate în posesia unui cetățean român, un alt motor de barcă, marca Yamaha, de 115 c.p., fiind semnalat ca bun căutat pentru confiscare de către autoritățile din Suedia.

Persoanele în cauză au precizat faptul că nu aveau cunoştinţă despre situaţia juridică a bunurilor şi despre faptul că sunt în atenţia autorităţilor.

În cauză, au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracţiunii de tăinuire, iar motoarele în cauză, în valoare de 45.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor  de către polițiștii de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*