Delegație a Organizației Națiunilor Unite – Programul Alimentar Mondial, în vizită de lucru la Tulcea

Delegație a Organizației Națiunilor Unite - Programul Alimentar Mondial, în vizită de lucru la Tulcea. FOTO: CJ Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a primit vineri, 10 iunie, vizita unei delegații a Organizației Națiunilor Unite, parte a Programului Alimentar Mondial, dar și a reprezentanților Fundației Romulus T. Weatherman, pentru a discuta despre situația din ultimele luni de la frontiera dintre România și Ucraina, în speță despre situația gestionată de județul Tulcea după izbucnirea conflictului armat ruso-ucrainean. Din delegația ONU, condusă de Dennis Malone – Consilier strategic pentru operațiuni Ucraina, au mai făcut parte Henrik Hansen – Director adjunct livrări, Sandro Banal – Director adjunct de achiziții, Gabriele Dacasto – Ofițer securitate, Robert McCreary – Consilier tehnic, Joana Vasques – Consultant, precum și Meaghan Mobbs – Președinte al Fundației Romulus T. Weatherman.

La întâlnire au participat Mirela Furtună – deputat în Parlamentul României, Alexandru Dan Munteanu – prefect al județului Tulcea, Eugen Ion – președinte al Asociației Comunelor din România – filiala Tulcea, Dragoș Ioniță – director Administrația Zonei Libere Sulina, Liviu Marian Sechila – șef Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea și Dan Iulian Ichim – Căpitănia Zonală Tulcea.

După cum a precizat Dennis Malone, consilier strategic pentru operațiuni Ucraina, principalul obiectiv al delegației ONU este stabilirea unui coridor care să unească Odesa cu alte porturi pentru transportul de mărfuri. În condițiile în care porturile de la Marea Neagră au fost compromise, este necesară stabilirea unor puncte pentru transportul mărfurilor din Ucraina, inclusiv pe brațul Sulina.

„Suntem onorați de acestă vizită la Tulcea pentru a discuta tangențial despre activitatea noastră de la începutul conflictului din Ucraina și pentru a găsi soluții referitoare la provocările prezente și viitoare privind transferul de bunuri din Ucraina către piețele mondiale și continuarea activității pe care o desfășurăm în hub-ul de la Tulcea.

Prin înființarea acestui hub cu cel mai mare tranzit de ajutoare pentru Ucraina, județul Tulcea s-a implicat activ în gestionarea situației de criză apărută ca urmare a declanșării războiului, respectiv a miilor de refugiați care au intrat în țară în această perioadă. Astfel, s-a distribuit ajutor umanitar intern și internațional, constând în alimente, echipamente medicale, medicamente, pentru a veni în sprijinul poporului vecin greu încercat.

Ca urmare a progresului rapid al parteneriatului dezvoltat la Hub-ul de Logistică Umanitară Tulcea – peste 310 TIR-uri cu ajutoare și aproximativ trei milioane de porții de mâncare au fost trimise până în prezent în țara vecină.

Apreciez deschiderea de care ați dat dovadă cu toții în această perioadă de grea încercare pentru partenerii noștri ucraineni și vă mulțumesc, în numele lor, pentru modul profesionist în care v-ați implicat pentru ajutorarea unei țări afectate semnificativ de acest conflict militar.

Sunt multe alte provocări în fața noastră în afara punctului de trecere a frontierei, suntem la această masă pentru a le discuta și pentru a ne spune care sunt lucrurile pe care trebuie să le îmbunătățim și vă asigur de toată deschiderea autorităților centrale ale statului român pentru eficientizarea activităților care nu se desfășoară exact cum trebuie“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*