11 percheziții domiciliare în Tulcea, în două dosare ce vizează infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani

Sediul IPJ Tulcea. FOTO Adrian Boioglu
Sediul IPJ Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

Unsprezece percheziții domiciliare au avut loc în Tulcea, în două dosare ce vizează infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit IPJ Tulcea, în dimineața zilei de 15 noiembrie 2023, începând cu orele 6:00, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Tulcea, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea -Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Tulcea dar și a polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Tulcea, Poliția Municipiului Tulcea,  Poliția Orașului Babadag și a Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, au efectuat 11  percheziții domiciliare pe raza municipiului Tulcea, în două dosare penale ce vizează infracțiunile  de evaziune fiscală si spălarea banilor.

În fapt, activitatea infracțională desfășurată de făptuitori constă în două modalități de săvârșire a faptei penale, si anume  neînregistrarea în contabilitate și nedeclararea la organul fiscal teritorial a tuturor veniturilor realizate din activitățile comerciale desfășurate și  înregistrarea în contabilitate a unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale în scopul diminuării masei impozabile, cu consecința sustragerii de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat.

Din sumele astfel obținute, erau achiziționate imobile care ulterior erau înstrăinate către membrii familiei făptuitorilor.

În timpul punerii în executare a mandatelor de percheziție domiciliară,  au fost ridicate înscrisuri utile cauzei, precum și conducerea la sediul Poliției în baza  mandatelor de aducere, a 4 persoane pentru audieri.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări, în vederea stabilirii situatiei de fapt.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*