VIDEO Povestea celei mai mari capturi de droguri din județul Tulcea. Anchetatorii au găsit o tonă de cocaină într-o parcare din Zebil și pe o plajă din Sfântu Gheorghe

Ambarcațiunea cu droguri. FOTO Captură video

Polițiștii de la combaterea criminalității organizate din București, Constanța și Tulcea, sub coodonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, investighează mai multe persoane implicate într-un caz complex de trafic de droguri de mare risc. Peste o tonă de cocaină a fost indisponibilizată.

Totul a început în dimineața zilei de 22 martie, când, polițiștii de la combaterea criminalității organizate din Tulcea au fost sesizați de polițiștii Postului de Poliție Sarichioi cu privire la faptul că, în noaptea de 21 spre 22 martie, în apropierea localității Zebil, județul Tulcea, se aflau staționate două autotrenuri înmatriculate în alt stat și un autofurgon înmatriculat în România.

Din cercetări a rezultat că un grup de persoane (printre care și conducătorii auto ai autovehiculelor menționate) ar fi realizat o operațiune de descărcare/încărcare a unor pachete. Însă, pe fondul neglijenței în manipulare, unul dintre pachete a fost uitat în parcarea respectivă.

Polițiștii din localitatea Sarichioi au constatat că pachetul conținea o substanță albă, pulverulentă, care era ambalată în folie de plastic.

A fost analizat conținutul respectivului pachet în cadrul laboratorului Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, stabilindu-se că este vorba de cocaină.

Tot în cursul zilei de 22 martie a.c., polițiștii de crimă organizată din Tulcea au fost înștiințați de polițiștii Postului de Poliție Sf. Gheorghe cu privire la faptul că, pe plaja comunei, la 2 kilometri în direcția orașului Sulina, se află o barcă avariată, răsturnată, iar pe mal se găsesc mai multe pachete ambalate în material plastic, conținând o substanță albă, pulverulentă.

Analizele ulterioare, efectuate în laboratorul B.C.C.O. Constanța, au confirmat că era vorba tot de cocaină.

Astfel, la nivelul D.I.I.C.O.T. – B. T. Tulcea s-a întocmit dosar penal pentru trafic de droguri de mare risc, fiind constituită o echipă de cercetare complexă, formată din procurori D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, S.T. Constanta și B.T. Tulcea, precum și polițiști de la combaterea criminalității organizate, care au efectuat cercetarea zonei în care se afla barca scufundată.

În activități au fost angrenați și polițiști din cadrul Poliției de Frontieră Române.

Au fost descoperiți 36 de saci, conținând pachete susceptibil a conține cocaină, aceștia fiind ulterior transportați la sediul B.C.C.O. Constanța, pentru expertizare.

Rezultatele analizelor au confirmat că este vorba de cocaină, cantitatea fiind de peste 1.040 de kg.

În prezent, în cauză sunt două persoane arestate preventiv, echipele de anchetă având un cerc de suspecți bine conturat.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale și a depistării tuturor persoanelor implicate, în cauză fiind dispuse mai multe măsuri asigurătorii.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul scafandrilor Gărzii de Coastă, Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Tulcea și Constanta.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.