Un proiectil neexplodat a fost găsit în localitatea Greci din județul Tulcea

Un proiectil neexplodat a fost găsit în localitatea Greci din județul Tulcea
Proiectil neexplodat, descoperit în localitatea Greci. FOTO ISU Delta Tulcea

Lucrările efectuate pentru construirea unei locuințe în localitatea Greci din județul Tulcea au scos la iveală un proiectil de tun, fiind necesară intervenția pirotehniștilor pentru a ridica muniția neexplodată.

Gruparea pirotehnică din cadrul Detașamentului de pompieri Tulcea a fost solicitată să intervină, vineri, 29 mai, în localitatea Greci pentru cercetarea, identificarea, ridicarea și transportul unui element de muniție neexplodată.

În urma cercetărilor s-a stabilit că este un proiectil exploziv calibrul 75 milimetri, provenind din timpul conflictelor militare. Elementul de muniție a fost găsit în timpul lucrărilor efectuate pentru construirea unei locuințe.

Proiectilul a fost ridicat și transportat în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

Pirotehniștii ISU „Delta” Tulcea reamintesc populației principalele măsuri care se aplică la descoperirea unor muniții rămase neexplodate:

  • Se interzice atingerea munițiilor cu mâna sau cu alte obiecte;
  • Se interzice lovirea sau mișcarea munițiilor descoperite în pământ sau la suprafață;
  • Se interzice introducerea în foc a munițiilor descoperite;
  • Se interzice demontarea focoaselor sau a altor părți componente și secționarea acestora;
  • Se interzice jocul cu elementele de muniție neexplodate;
  • Se interzice ridicarea, transportul și folosirea munițiilor pentru diferite activități sau ca ornamente;
  • Cetățenii care au descoperit sau au cunoștință despre existența munițiilor neexplodate trebuie să sune la numărul unic de urgență 112.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*