Proiecte pentru sănătatea tulcenilor, propuse în cadrul Programului de Cooperare Româno – Elvețian

Proiecte pentru sănătatea tulcenilor, propuse în cadrul Programului de Cooperare Româno – Elvețian. FOTO: CJ Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a primit miercuri, 28 iunie, vizita unei delegații din partea  Programului de Cooperare Româno – Elvețian, din care au făcut parte Kaspar Wyss, expert Sănătate Publică în cadrul Ambasada Elveţiei în România, Andreea Pena, Ofițer Național de Program, Ambasada Elveției în România, Cristina Vladu, Expert Sănătate Publică, Ambasada Elveţiei în România, Monica Isăilă, Şeful Unităţii de Implementare şi Coordonare Programe, Ministerul Sănătăţii.

În cadrul ședinței de lucru s-a discutat aplicat despre proiectele ce ar putea fi implementate la nivelul județului nostru: un centru de screening populațional, respectiv un centru de permanență.

„Ne bucurăm să avem, din nou, onoarea de a deveni mediatori ai acestor proiecte pe care ni le propun partenerii elvețieni și considerăm această întâlnire o adevărată oportunitate de care putem beneficia cu toții, în beneficiul direct al cetățenilor județului Tulcea. Salut, pe această cale, prezența în sala de ședințe a reprezentanților sistemului de sănătate tulcean, specialiști în creșterea calității serviciilor medicale din această zonă a țării. Noi, Consiliul Județean Tulcea, am făcut în permanență eforturi pentru a susține orice inițiativă menită să aducă plus valoare în acest sector deosebit de important, al sănătății publice, astfel că vom fi de fiecare dată  deschiși pentru orice formă de cooperare“, a transmis, la începutul întâlnirii, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni.

„Aș dori să aflăm, în cadrul întâlnirii de astăzi, cum putem să punem în practică proiecte ce pot fi finanțate din fonduri nerambursabile, să aflăm care este specificul local și să ne folosim experiența altor proiecte pentru a o aplica și aici, la Tulcea“, a spus Kaspar Wyss, expert Sănătate Publică în cadrul Ambasada Elveţiei în România.

Astfel, un proiect ce ar putea fi implementat la Tulcea se referă la screeningul populațional, afecțiunile de interes fiind cele cardiovasculare, cele oncologice sau diabetul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*