Moment aniversar la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Casian” din Tulcea

Moment aniversar la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Casian”. FOTO: Episcopia Tulcii

Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Casian” din Tulcea a găzduit joi, 8 decembrie, o manifestare culturală de suflet, cu prilejul aniversării a 30 de ani de existență a liceului teologic.

Manifestarea a debutat la ora 11.00 în prezența Preasfințitului Părinte Visarion, a preoților consilieri de la Centrul Eparhial, a fostelor și actualelor cadre didactice, precum și a multor absolvenți ai liceului, de față fiind și actualii elevi, precum și reprezentanți ai autorităților locale.

Preasfinția Sa a oficiat slujba de Te Deum, prin care i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra elevilor și profesorilor în decursul celor 30 de ani de existență a instituției de învățământ nord-dobrogean, după care a adresat un cuvânt arhieresc în care a evocat pe vrednicii ei întemeietori, precum și importanța școlii de teologie de la Tulcea pe plan național.

Au urmat un miniconcert de colinde susținut de corul școlii, după care o serie de alocuțiuni din partea foștilor și actualilor directori și profesori, precum și evocări din partea elevilor, astăzi deveniți preoți.

Cu acest prilej au rulat o proiecție și un film documentar, cu secvențe din viața și activitatea școlii în acești 30 de ani.

La finalul întâlnirii, au fost oferite tuturor profesorilor participanți la eveniment plachete aniversare, diplome și ultimele numere ale revistei Lumină pentru toți.

Seminarul Teologic Ortodox Sf. Ioan Casian din Tulcea a fost înființat în anul 1992, de pe băncile sale ieșind de-a lungul anilor generații de teologi care slujesc în țară și în diaspora.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*