FOTO Trenul Regal a sosit în gara Tulcea: programul de vizită este între orele 10.00 – 17.00, pe toată durata festivalului Delta Waves Fest

Trenul Regal a ajuns la Tulcea: FOTO: CFR Infrastructură Constanța

Pentru prima dată în 85 de ani, de când este funcțională linia ferată Medgidia – Tulcea, Trenul Regal a ajuns în această dimineață în Stația CF Tulcea Oraș, unde va poposi timp de trei zile.

Trenul Regal a fost amenajat în România. Vagoanele au fost construite la Ernesto Breda – Milano, în 1928-1929 și au fost cumpărate de Calea Ferată Română, iar pentru a putea fi utilizate de către membrii Casei Regale, au fost special amenajate la Uzinele din Grivița. Inițial, trenul a avut nouă vagoane, la care se mai adăugau alte trei, pentru transportul autoturismelor și al personalului care însoțea trenul.

„Trenul este original, vagoanele sunt cele din 1928, doar amenajarea interioară a fost modificată. Unul dintre vagoane a devenit sufragerie, altele ca vagoane-dormitor pentru rege și regină, care au o baie între cele două cușete unde stătea aghiotantul. A fost amenajat, de asemenea, un salon de primire, care în capăt avea și un fumoar, dar sunt și vagoane-cușetă, pentru personalul care îi însoțea pe membrii Casei Regale.

După al Doilea Război Mondial, când au venit comuniștii la putere au eliminat toate simbolurile regale din tren, care erau pe lampadare și pe alte obiecte din interior. Scaunele, mesele, furnirul, ferestrele, canapelele, toate sunt originale, din acea vreme”, afirmă directorul Muzeului CFR București, Mircea Dorobanțu.

Medgidia – Tulcea, o linie care are un potențial foarte mare, atât economic, cât și turistic

Linia Medgidia – Tulcea a fost începută în anul 1911 și finalizată în 1938. Ea a fost construită în trei etape: Medgidia – Ester, Ester – Hamangia și Hamangia – Tulcea, adică, în prezent, Medgidia – Târgușor, Târgușor – Baia, Baia – Babadag și linia Babadag – Tulcea s-a finalizat în 1938.

De asemenea, în holul Gării CFR Tulcea poate fi văzută o expoziție în care sunt prezentate fotografii realizate pe linia Medgidia – Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*