Discuții pe tema Programului Regional Sud-Est, în cadrul unui eveniment găzduit de Consiliul Județean Tulcea

Discuții pe tema Programului Regional Sud-Est. FOTO: Consiliul Județean Tulcea

Administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat marți, 20 iunie, la deschiderea reuniunii Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Est, eveniment organizat în format hibrid, care are loc în perioada 20 – 21 iunie în sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea.

„Consider că județul nostru este alegerea cea mai înțeleaptă pentru organizarea întâlnirii ce începe astăzi aici, la sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea, mai ales în contextul în care, spunem noi, administrația județeană și cele locale au făcut eforturi susținute pentru atragerea de fonduri externe și au reușit dezvoltarea sistematică a acestui colț al României.

Salut, pe care această, inițiatorii ședinței tematice și îi felicit pentru modul profesionist în care reușesc să vină în întâmpinarea beneficiarilor fondurilor europene, prin sesiuni de informare cu privire la condițiile de eligibilitate, la metodologii de evaluare, la modificări de ultimă oră cu privire la modalitatea de accesare de fonduri pentru dezvoltare.

Dintotdeauna am fost de părere că astfel de întâlniri față în față (sau chiar online, respectiv hibrid, așa cum este cea de astăzi) sunt extrem de utile pentru deschiderea unui căi de dialog între reprezentanții administrației locale, județene și oficiali ai comitetului de monitorizare, astfel încât toate lucrurile să fie extrem de clare, fiecare dintre cei prezenți să poată primi răspunsuri clare și concrete la toate întrebările.

Îmi exprim încrederea că întâlnirile de astăzi vor fi extrem de lucrative, vor aduce plus valoare sistemului de atragere de fonduri europene pentru dezvoltarea regiunii și că vom pleca de aici cu multe clarificări extrem de necesare uneori“, a transmis Dumitru Mergeani, administratorul public al județului Tulcea, în deschiderea lucrărilor.

În cadrul ședințelor, se va discuta despre metodologia de închidere a programelor operaționale 2014 – 2020 și etapizarea proiectelor în programele aferente 2021 – 2027, despre modificările criteriilor de selecție, despre schema de ajutor de minimis pentru microîntreprinderi, dar și despre alte subiecte importante pentru beneficiarii fondurilor europene.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*