Amenzi de aproape 120.000 de lei, aplicate de Garda de Mediu în Rezervația Biosferei „Delta Dunării”

Amenzi de aproape 120.000 de lei, aplicate de Garda de Mediu în Delta Dunării. FOTO GNM

O echipă de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu – Direcția Controlul Biodiversității Biosecurității și Arii Protejate, împreună cu reprezentanți ai Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării” au verificat în cursul săptămânii trecute mai multe societăți comerciale și persoane fizice care își desfășoară activitatea pe teritoriul administrativ al Rezervației Biosferei „Delta Dunării”.

Potrivit GNM, pentru neconformitățile constatate, comisarii au aplicat cinci amenzi contravenționale, în valoare totală de 118.500 de lei, și o sancțiune contravențională complementară de suspendare a activității.

„Amenzile contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2005 privind protecția mediului, a Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor și a Ordonanței 24/2016 privind organizarea și desfășurarea activității de neutralizare a deșeurilor de origine animală, precum și a H.G. 856/2002 privind evidența gestiunii deșeurilor și pentru aprobarea listei cuprinzând deșeurile, inclusiv deșeurile periculoase”, au precizat sursele citate.

De asemenea, au fost stabilite 21 de măsuri cu termene de conformare, a căror realizare intră în sarcina agenților economici.

Amenzi de aproape 120.000 de lei, aplicate de Garda de Mediu în Delta Dunării. FOTO GNM

Totodată, în timpul acestei acțiuni de control, au fost extrase din zonele în care erau abandonate 10 unelte de pescuit comercial tip vintir, fără marca de identificare. Aceste unelte, utilizate pentru capturarea ilegală a diverselor specii de pește, au fost reținute de comisarii GNM în vederea confiscării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*