Accident naval în Delta Dunării. Două ambarcațiuni cu 13 persoane la bord s-au ciocnit pe canalul Mustaca

Navă cu pasageri în Delta Dunării. FOTO Adrian Boioglu / Arhiva TLnews
Navă cu pasageri în Delta Dunării. FOTO Adrian Boioglu / Arhiva TLnews.ro

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “DELTA” al județului Tulcea a fost solicitat să intervină pentru în cazul unui accident naval produs la intersecția canalelor Mustaca și Solomon. Nefericitul eveniment a avut loc marți, 30 iulie, după ora 19.00.

În accident au fost implicate 2 ambarcațiuni cu 8 și respectiv 5 persoane la bord.

Din totalul de 13 persoane, 5 au avut nevoie de asistență medicală, fiind preluate de 3 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean și 1 SMURD.

Din totalul de 5 victime, 2 sunt de naționalitate română-engleză și 1 de naționalitate engleză. Persoanele au fost transportate la Spitalul Județean Tulcea cu traumatisme minore, pentru investigații suplimentare.

UPDATE: Iată și comunicatul transmis de IPJ Tulcea în acest caz:

“În seara de 30.07.2019, polițiștii Postului de Poliție Murighiol au fost sesizați prin apelul de urgență 112, cu privire la faptul că, a avut loc un eveniment naval în care au fost implicate două ambarcațiuni pe un canal din Delta Dunării, de pe raza comunei Murighiol, județul Tulcea, în urma căruia 5 turiști au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Murighiol și Mahmudia s-au deplasat la fața locului, iar din primele cercetări a rezultat că, cele două ambarcațiuni care circulau pe două canale diferite, una pe canalul Mustaca și cealaltă pe canalul Solomon, conducătorii ambarcațiunilor nu s-au asigurat și au intrat în coliziune.

În urma accidentului a rezultat rănirea a 5 persoane, care au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunii de vătămare corporală din culpă. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului”, au declarat reprezentanții IPJ Tulcea.

Ambarcațiune avariată în Delta Dunării. FOTO IPJ Tulcea
Ambarcațiune avariată în Delta Dunării. FOTO IPJ Tulcea

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. FOTO Oficial despre accidentul naval din zona Murighiol – Tulcea NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*