Ziua Rezervației, serbată de autoritățile tulcene

FOTO Consiliul Județean Tulcea

Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea și Lucian Simion, consilier al președintelui Consiliului Județean Tulcea au participat, astăzi, la evenimentele organizate de ARBDD pentru a marca Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării.

La data de 1 septembrie 2022 se împlinesc 32 de ani de la înființarea Rezervației Biosferei Delta Dunării, un moment esențial în procesul recunoașterii statutului adecvat pentru această zonă unicat a României.

În urmă cu 32 de ani intra în vigoare Hotărârea de Guvern nr. 983 prin care întreg teritoriul aferent Deltei Dunării a fost declarat rezervație a biosferei. A fost modul în care statul român a recunoscut unicitatea Deltei Dunării, importanța ei în ceea ce privește ecosistemele și și-a asumat administrativ adevărata valoare a  acestui mirific colț al Europei.

„Noi, Consiliul Județean Tulcea, ne implicăm permanent pentru promovarea acestei frumoase zone a țării, insistând asupra condițiilor  impuse pentru accesul în zonele adiacente unei rezervații. Pentru noi este onorant să fim parte a mecanismului care pune în valoare frumusețea unei zone de o importanță deosebită la nivel național (sau chiar european), atât din punct de vedere turistic, cât și științific. Aș dori, pe această cale, să vă asigur că vom fi întotdeauna aproape de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, ca element de echilibru între protecția mediului înconjurător și promovarea turistică a județului și vom insista pentru asigurarea unui mediu optim pentru locuitorii acestui frumos colț al Europei“, a transmis Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*