Ziua Națională a României, marcată la Tulcea

Ziua Nationala a României a fost marcata la Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședintele George Luchici au participat astăzi, 1 decembrie, alături de primarul Constantin Hogea, prefectul Lucian Furdui și alte oficialități tulcene, la manifestările organizate de Garznizoana Tulcea cu ocazia Zilei Naționale a României.

După o scurtă slujbă religioasă săvârșită de Prea Sfinția Sa, Visarion Bălțat, prefectul Lucian Furdui, președintele Horia Teodorescu și primarul Constantin Hogea au vorbit despre semnificația zilei de 1 decembrie pentru români.

„Sărbătorim, astăzi, 99 de ani de la cel mai mare eveniment istoric care a marcat existența statului național, unitar, suveran român. La data de 1 decembrie 1918, în cadrul Adunării Naționale de la Alba Iulia, s-a dat citire rezoluției de unire a tuturor românilor sub granițele României Mari. „Adunarea Națională a tuturor românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, adunați prin reprezentanții lor îndreptățiți la Alba Iulia în ziua de 1 decembrie 1918, decretează unirea acelor români și a tuturor teritoriilor locuite de dânșii cu România“. După adoptarea actului istoric al Unirii, cei peste 100.000 de participanți la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia au aplaudat hotărârea de unire necondiționată și pentru totdeauna a Transilvaniei cu România. Procesul înfăptuirii României Mari a fost unul de lungă durată, început în 1859, prin unirea Moldovei cu Țara Românească, care a continuat prin unirea Dobrogei în 1878, a Basarabiei în martie 1918 și a Bucovinei în noiembrie 1918.
În această zi de mare sărbătoare pentru toți românii, îmi face o deosebită plăcere să transmit tuturor tulcenilor cele mai călduroase felicitări și urări de sănătate, bunăstare, prosperitate și succes!“, a transmis președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

Evenimentele au continuat cu depunerea de coroane de flori, dar și cu defilarea specifică acestei zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*