Ziua Națională a României, sărbătorită la Tulcea

Ziua Națională a României, sărbătorită la Tulcea

Consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea, Lucian Simion, a participat joi, 1 decembrie, începând cu ora 09.00, la ceremonialul militar și religios organizat de Instituția Prefectului – Județul Tulcea și Garnizoana Tulcea cu ocazia Zilei Naționale a României la Cimitirul Eroilor din municipiul Tulcea.

„La mare zi de 1 Decembrie, cu onoare și respect ne amintim și cinstim idealurile care au făcut posibilă Marea Unire de la 1918 și care stau mărturie generațiilor tinere, fiind un reper pentru noi, ca națiune. Ziua Națională a României semnifică pentru fiecare dintre noi momentul unificării tuturor teritoriilor locuite de români în cadrul acelorași granițe, cele ale României Mari. În prezent, la 104 ani de la istoricul moment al făuririi României Mari, datoria și conștiința națională ne îndeamnă să ne înclinăm în semn de respect în fața istoriei și a eroilor care au trăit și au scris acest moment cu sânge, sacrificiu dar și cu o nemăsurată bucurie izvorâtă din dragostea de țară. Nu în ultimul rând, trebuie să fim cu gândul la lucrurile care contează în viața noastră, lucrurile care ne unesc și nu la cele care ne dezbină. Drapelul tricolor din fața caselor noastre este un semn de normalitate care ne face să fim mândri că suntem români, oriunde am fi. La mulți ani, România! La mulți ani, români!“, a transmis Lucian Simion în cadrul evenimentului.

Ceremonialul s-a desfășurat la Cimitirul Eroilor din municipiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*