Ziua Națională a României, sărbătorită în Tulcea cu parada militară și spectacolul artistic

Ziua Națională a României, sărbătorită în Tulcea cu parada militară și spectacolul artistic

În data de 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României, autoritățile județului Tulcea, împreună cu Garnizoana Tulcea, organizează o serie de evenimentele dedicate acestei sărbători.

Astfel, începând cu ora 09.00, la Cimitirul Eroilor din municipiul Tulcea, va avea loc un ceremonialul militar și religios cu depunere de coroane, jerbe și buchete de flori, iar de la ora 11.00, pe strada Isaccei, pe itinerariul Casa de Cultură a Sindicatelor – Complex Pelican, va avea loc o defilare cu efective și tehnică militară aparținând unităților MApN, MAI și SRI din județ.

Din acest motiv, între orele 10.30 – 11.30, pe strada Isaccei, pe tronsonul dintre intersecția cu strada Unirii și intersecția cu străzile Podgoriilor și Lac Ciuperca, traficul rutier va fi restricționat total.

De asemenea, infanteriștii marini de la Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” vor participa la ceremonia militară de la Monumentul Eroilor din localitatea Babadag, începând cu ora 09.00, după care este planificat un marș cu tehnică militară, pe itinerarul Babadag – Jurilovca – Sarichioi – Babadag.

Tot cu ocazia Zilei Naționale a României, la 104 de ani de la Unirea tuturor românilor sub granițele României Mari, Consiliul Județean Tulcea organizează joi, 1 decembrie, de la ora 10.30, în Piața Civică, spectacolul artistic „Haideți, tulceni, la hora mare!“. Spectacolul este deschis de Fanfara Frații Lucan, iar invitați speciali ai spectacolului sunt Ovidiu Komornyik și Cornelia și Lupu Rednic.

Își dau concursul: Ansamblul Folcloric de Copii și Tineret „Dorulețul“ și Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei“ (orchestra, corpul de balet și soliștii vocali Laura Mocănița, Laura Feraru, Georgeta Nichifor și Costel Atanasof).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*