Ziua Internațională a Dunării va fi marcată la Tulcea

Delta Dunarii. FOTO Adrian Boioglu

În fiecare an, pe 29 iunie, sub auspiciile Comisiei Internaționale pentru Protecția Fluviului Dunărea (ICPDR), țările dunărene serbează Ziua Internațională a Dunării, unul dintre cele mai mari sisteme fluviale ale Europei, împreună cu oamenii și viața sălbatică care depind de acesta. Această zi marchează semnarea Convenției privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, eveniment care a avut loc pe 29 iunie 1994, la Sofia în Bulgaria.

În acest an, tema propusă de Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea este “Fii activ pentru o Dunăre mai sigură!” (“Get active for a safer Danube!”), promovând astfel solidaritatea între popoarele care împart această resursă comună, în ciuda diferențelor de culturi și istorii.

Pentru a marca acest eveniment, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării împreună cu partenerii săi, asociații, organizații și instituții publice, va organiza sâmbătă 29 iunie activități de informare și conștientizare în cadrul cărora se vor efectua și acțiuni de ecologizare, în Tulcea și în perimetrul RBDD, respectiv în localitățile Crișan, Chilia și Sulina, sub îndrumarea responsabililor Centrelor de Vizitare, Informare și Educație Ecologică ale ARBDD.

Prin acțiunile ce se vor desfășura, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării se va alătura inițiativei lansate de către ”Centrul pentru Dezvoltare Durabilă și Studii de mediu din regiunea Dunării” din Odessa, Ucraina – ”Eu am curățat Dunărea – acum este rândul tău”, care îndeamnă toți cetățenii din localitățile riverane, organizațiile și autoritățile locale, să organizeze evenimente de celebrare a Zilei Dunării și acțiuni de igienizare a malurilor Dunării. Provocarea lansată pentru perioada 15 – 29 iunie 2019, este de a identifica o zonă cu deșeuri de pe malurile Dunării, a face o fotografie a acestei zone înainte și după igienizare, apoi de a posta fotografiile pe pagina evenimentului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*