Ziua Internațională a Dansului, prilej de sărbătoare pentru sute de tulceni

Ziua Națională a României, sărbătorită în Tulcea cu parada militară și spectacolul artistic

Sute de persoane au participat vineri, 29 aprilie, la Flashmobul „Dans, Dans, Dans” organizat de Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” al Primăriei Tulcea în Piața Civică din municipiu, eveniment dedicat Zilei Internaționale a Dansului.

La flashmobul de vineri (dans popular și modern ) au luat parte sute de persoane de toate vârstele, iubitoare ale dansului, una dintre cele mai expresive forme de comunicare, devenită artă prin pasiunea, inspirația și creativitatea pe care le implică. Prin dans exprimăm o multitudine de sentimente, prin dans socializăm, dansul este cea mai apreciată formă de destindere, dansul este chiar expresia vieții.

„Din 2013 organizăm un asemenea eveniment de Ziua Internațională a Dansului. Tulcea a fost primul județ din România care a marcat această sărbătoare și cred că anul acesta s-a simțit cel mai bine bucuria publicului și a dansatorilor, după perioada pandemiei”, a precizat maestrul coregraf, Ștefan Coman, managerul Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.

Instituită în anul 1982 de către Comitetul de Dans al Institutului Internațional de Teatru, principal partener al UNESCO privind artele spectacolului, Ziua Internațională a Dansului se dorește a fi o celebrare a acestei arte cu limbaj universal. Sărbătorită în data de 29 aprilie a fiecărui an, data nașterii creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727 – 1810), Ziua Internațională a Dansului este prilejul desfășurării a mii de evenimente și festivaluri de profil în întreaga lume.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*