Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită cu voie bună și mare bucurie în Tulcea

Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită în Tulcea. FOTO arhiva CJ Tulcea

Consiliul Județean Tulcea și Primăria Municipiului Tulcea organizează, pe data de 1 iunie, „Ziua Bucuriei“, o serie de manifestări menite să marcheze Ziua Internațională a Copilului.

Astfel, începând cu ora 9.00, cei mici sunt așteptați în Piața Civică din municipiul Tulcea, pentru a sărbători ziua tuturor copiilor. Aici, cei mici pot participa la un frumos carnaval, se pot întâlni cu Marian Râlea și echipa sa, pot participa la ateliere tematice, pot picta pe figurine de ipsos. Ziua se va încheia cu un spectacol pirotehnic de zi (cu pudră colorată).

La scenă, sărbătoriții zilei vor avea parte de două spectacole dedicate celor mici, oferite de Fundația Abracadabra împreună cu Magicianul Poveștilor Marian Râlea.

Toți copiii sunt invitați, așadar, pe „Drumul lui Făt Frumos“, acolo unde vor putea să se joace de-a Feții Frumoși și Ilenele Cosânzene, descoperind astfel valorile autohtone.

Spectacolul este inspirat din basmele românilor, mitologia popular românească, tradiții și folclor local. Abracadabra promovează timpul de calitate petrecut în familie, adresându-se copiilor, părinților și bunicilor deopotrivă.

După un moment de dresaj canin, cei mici sunt invitați la „Judecata poveștilor“, un spectacol ce cuprinde activități adresate celor mici, printre poveștile amintite numărându-se și „Capra cu trei iezi“, „Ursul păcălit de Vulpe“ etc.

Pe rând își vor face apariția o serie de personaje din poveștile cunoscute, personaje care au și ele ceva de spus legat de judecata care va avea loc. Cei mici, alături de Magicianul Poveștilor, vor dansa, vor cânta și se vor juca într-un spectacol special.

Copiii se pot fotografia la finalul evenimentului cu Magicianul și personajele lor preferate.

Programul „Zilei Bucuriei“:

  • 09.00 – 09.30: Spectacol oferit de corul „Voci Dobrogene“, Grădinița cu program prelungit nr. 3 Step by Step;
  • 09.30 – 10.30: „Drumul lui Făt Frumos“, spectacol oferit de Magicianul Poveștilor, Marian Râlea și Fundația Abracadabra, care promovează învățarea și distracția continuă prin mijloace de joc și teatru. Cei mici sunt invitați să vină la spectacol costumați în personajele preferate.
  • 10.30 – 11.00: Spectacol de dresaj canin, asigurat de Inspectoratul Județean de Poliție Tulcea;
  • 11.00 – 13.00: „Judecata poveștilor“, spectacol oferit de Magicianul Marian Râlea și Fundația Abracadabra (eveniment interactiv, în cadrul căruia magia poveștilor este completată de participarea copiilor, care devin eroi de poveste). Cei mici pot face fotografii alături de Magician și vor primi cadouri surpriză din partea acestuia.
  • 13.00 – 14.00: Statui vivante;
  • 14.00: Spectacol pirotehnic de zi, cu pudră colorată.
  • 09.00 – 14.00: În Piața Civică, cei mici vor putea participa la ateliere precum: oglinda magică, queeling, pictură pe ipsos, baloane modelabile, mașina pompierilor, educație rutieră, spectacole de muzică și dans.
  • Program 18.00 – 22.00: Personaje Disney în Piața Civică. Program pregătit împreună cu trupa „Let’s Go Dance“: Dansuri stradale, moment surpriză, Marea petrecere cu pudră colorată, iar de la orele 21.00 concert!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*