Ziua Independenței Ucrainei, marcată la Tulcea

Ziua Independenței Ucrainei, marcată la Tulcea. FOTO: CJ Tulcea

Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea, împreună cu Cristina Tofan, consilier al președintelui Consiliului Județean Tulcea, au participat marți, 23 august 2022, la un eveniment organizat la Palatul Copiilor pentru a marca Ziua Ucrainei.

În acest context politic deosebit de dificil, doamna profesor Ana Galus s-a implicat activ în organizarea unui eveniment dedicat Ucrainei ș ucrainenilor, în semn de solidaritate față de vecinii noștri.

„România în general și județul Tulcea în particular fac din nou dovada sprijinului necondiționat pe care îl asigură partenerilor din Ucraina. În speranța unui viitor mai luminos pentru noi și pentru frații noștri ucraineni, a unor relații pașnice între popoare, îmi exprim, astăzi, susținerea pentru Ucraina independentă.

În dimineața în care au pornit bombardamentele, aveam în Tulcea două delegații de oficiali ucraineni de la Izmail și Odessa, care m-au anunțat că în țară a început războiul și trebuie să plece acasă. Prima reacție în țara noastră a fost cea a oamenilor, statul și instituțiile s-au mișcat puțin mai greu, pentru că așa sunt legile la noi. Dar reacția oamenilor, a organizațiilor neguvernamentale, a fost una nemaiîntâlnită. În acele zile s-a văzut că românii nu sunt doar prieteni, ci sunt și frați cu ucrainenii de peste Dunăre.

Ca reprezentant al Consiliului Județean Tulcea, în numele domnului președinte Horia Teodorescu, vreau să vă transmit La mulți ani cu sănătate! De fiecare dată, celor care își sărbătoresc ziua le urăm pace și sănătate, dar nu ne dăm seama în acele momente de importanța acestor cuvinte. Par cuvinte abstracte, dar pentru toți ucrainenii, mâine, de Ziua Ucrainei, pacea și sănătatea sunt tot ce-și doresc.

Suntem cu toții alături de dumneavoastră; instituțiile tulcene, Prefectura, Consiliul Județean sau Primăria sunt alături de dumneavoastră. Sperăm că vă întoarceți cu bine la casele dumneavoastră și să reveniți apoi la Tulcea pentru a sărbători împreună o Ucraină independentă și liberă. Doamne ajută! La mulți ani!“, a transmis, în cadrul evenimentului, Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea.

La eveniment au mai participat Preasfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii, primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, primarul orașului Isaccea, Anastase Moraru și reprezentanții altor instituții implicate în sprijinirea refugiaților ucraineni în țara noastră.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*