Ziua Europei, marcată la Tulcea

Ziua Europei, marcată la Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Duminică, începând cu ora 10.00, Lucian Simion, consilier al președintelui Consiliului Județean Tulcea, a participat la ceremonialul militar și religios organizat cu ocazia Zilei Europei,  Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Zilei Independenței.

Ziua de 9 mai are o semnificație aparte pentru noi, românii. Celebrăm în această zi 144 de ani de la proclamarea independenței de stat a României (1877) şi, totodată, 76 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial (1945) şi, odată cu acesta, finalul unei ere marcate de conflicte în întreaga Europă.

În 1950, Robert Schuman a avut inițiativa de a pune bazele unei structuri care avea să aducă la un loc statele europene, în scopul menținerii păcii și a progresului economic, conturându-se astfel Uniunea Europeană de astăzi. 35 de ani mai târziu, Consiliul European de la Milano a desemnat ziua de 9 mai „Ziua Europei”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*