Ziua Europeană a Parcurilor, sărbătorită în județul Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, prezent la Ziua Europeană a Parcurilor. FOTO CJ Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat vineri, 24 mai, la Ziua Europeană a Parcurilor, sărbătorită în cadru oficial la Centrul de Vizitare al Parcului Național Munții Măcinului. Cu acest prilej, au mai participat prefectul Județului Tulcea, Lucian Furdui, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, precum și alți oficiali și specialiști în domeniu.

Evenimentul, desfășurat în acest an sub sloganul „Comorile noastre naturale”, a cuprins o serie de prezentări, o expoziție foto și o degustare de produse tradiționale specifice parcurilor naționale și naturale din România.

În debutul manifestărilor, vicepreședintele Dumitru Mergeani a declarat în fața celor prezenți:

„Cu o deosebită mândrie locală, afirm că acest mirific loc al munților Hercinici, cei mai vechi munți din România, este gazda ideală pentru evenimentul de astăzi, și-anume Ziua Europeană a Parcurilor, desfășurată în acest sub sloganul „Comorile noastre naturale”.

În această zi, dedicată parcurilor din întreaga Europă, trebuie să conștientizăm mai mult ca oricând ca suntem datori să protejăm tezaurul natural care ne-a fost încredințat, că verdele nu este numai o culoare frumoasă și la modă, ci un dar al vieții de care trebuie să avem grijă ca să ne putem bucura în continuare de el atât noi, cât și urmașii noștri.

Activitățile de genul celor de azi, cele de promovare și conștientizare, plantările de pomi, acțiunile de ecologizare, toate aceste demersuri trebuie să facă parte dintr-un plan național de stimulare a inițiativelor care vizează protejarea pădurilor, a parcurilor, a biodiversității în general, fie că vorbim de comori pe apă sau pe uscat. Și, foarte important, să nu uităm că materializarea acestor obiective implică toți românii, de la cei mai mici la cei mai mari. Trebuie să avem grijă de natură ca ea să aibă grijă de noi! La mulți ani de Ziua Europeană a Parcurilor!”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*