Ziua Drapelului, marcată la Tulcea de conducerea Consiliului Județean

Ziua Drapelului, marcată la Tulcea. FOTO: CJ Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat luni, 26 iunie, la ceremonialul militar și religios organizat de Instituția Prefectului – Județul Tulcea și Garnizoana Tulcea pentru a marca Ziua Drapelului.

„La mulți ani de Ziua Drapelului! Putem să legăm istoria drapelului de istoria neamului nostru, e ca un fir roșu care vine din trecutul nostru și se duce spre viitor. Vreau să vă spun un singur lucru: cred că ar trebui să ne iubim mai mult simbolurile, mă refer la imn, la drapel și la stemă. Toate acestea au o anume simbolistică. Cele trei culori, roșu galben și albastru, care ne pătrund în toată ființa noastră, înseamnă libertate – culoarea albastru, dreptate – galbenul, frăție – roșu. Aceste trei culori sunt, împreună, ființa neamului nostru. Să ne iubim mai mult valorile, să ne iubim mai mult simbolurile, să ne iubim mai mult între noi! La mulți ani, români! La mulți ani, tulceni!“, a transmis, în cadrul manifestărilor, vicepreședintele Mihai Huleni.

Proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, Ziua Drapelului Național este marcată, anual, prin astfel de manifestări, cu un caracter evocator sau științific, dar și prin ceremonii militare specifice, ce au menirea de a reuni românii în fața celor mai importante elemente definitorii ale României.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*