Ziua Dobrogei, prilej de omagiu și sărbătoare pentru conducerea județului Tulcea

Ziua Dobrogei, prilej de omagiu și sărbătoare pentru conducerea județului Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat duminică, 14 noiembrie, la manifestarea prilejuită de sărbătorirea a 143 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă, organizată, ca în fiecare an, la Monumentul Independenței din municipiu. La eveniment au mai fost prezenți subprefectul județului cu atribuții de prefect, Nicolae Topoleanu, managerul public al municipiului, Nicolae Bibu, Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, însoțit de un sobor de preoți, precum și reprezentanții la vârf ai structurilor militarizate din județul Tulcea.

„Astăzi este ziua noastră, este ziua în care sărbătorim 143 de ani de când, în anul 1878, Dobrogea a reintrat, oficial, în componența statului român modern, moment care a constituit un pas important spre Marea Unire, dorința de veacuri a tuturor românilor. Idealul dobrogenilor a devenit realitate la sfârșitul secolului al XIX-lea, după ultima perioadă marcată de ocupația otomană la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră. Dobrogea este un tărâm binecuvântat. Cea mai bună dovadă a acestui fapt o reprezintă ARMONIA în care trăiesc cele 18 etnii. Conflictele interetnice nu există, iar, din punct de vedere religios, există toleranță și respect reciproc pentru propriile valori. Două dintre cele mai importante atribute ale unei națiuni sunt independența și unitatea. Dobrogea le-a obținut pe amândouă la 14 noiembrie 1878, prin luptă, sacrificiu dar, mai ales, prin insistența și dorința de a fi alături de toți frații români! Pe această cale, doresc să le urez tuturor celor ce locuiesc pe acest colț de pământ binecuvântat, un călduros „La mulți ani, dobrogeni! La mulți ani, tulceni! Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți!”, a declarat vicepreședintele Mihai Huleni în cadrul discursului rostit cu acest prilej istoric.

Parcurgând momentele corespunzătoare serviciului religios și discursurilor dedicate, ceremonia sărbătoririi zilei de 14 Noiembrie, instituită ca „Ziua Dobrogei” și sărbătoare națională prin Legea 230/2015, s-a încheiat cu depunerea de coroane de către reprezentanții instituțiilor prezente la eveniment.

Întregul moment solemn s-a desfășurat cu respectarea măsurilor de prevenire și control a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*