Ziua de 24 Ianuarie a fost sărbătorită la Tulcea cu Hora Unirii, folclor și bucate tradiționale, în Piața Civică

„Haideți, tulceni, la hora mare!“, spectacol de Ziua Națională în Piața Civică. FOTO cu rol ilustrativ

Consiliul Județean Tulcea a oferit o masă tradițională constând în fasole cu cârnați și băuturi calde (vin fiert și ceai) tuturor tulcenilor care au participat la manifestările organizate cu ocazia sărbătoririi Unirea Principatelor Române.

Manifestările au cuprins un ceremonial militar și religios în organizarea Garnizoanei Tulcea și un spectacol folcloric în organizarea Consiliului Județean Tulcea, alături de Primăria Municipiului Tulcea și Ansamblul Profesionist „Baladele Deltei“, cu invitați de prestigiu: Mioara Velicu, Constantin Enceanu și Alexandru Pugna. Și-au concursul Georgeta Nichifor, Laura Feraru, Laura Mocăniță și Costel Atanasof, Ansamblul Folcloric „Baladele Deltei”, Ansamblul Folcloric „Dorulețul” și Grupul Vocal „Drăguța Siliștea“ din Turcoaia.

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea și administratorul public al județului, Vasile Strat au participat, alături de prefectul Alexandru Cristian Iordan, viceprimarul Andaluzia Luca, deputații Lucian Simion și Vasile Gudu și de comisarul general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Popa, la manifestările organizate în Piața Civică cu prilejul zilei de 24 Ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române.

„Ne aflăm cu toții aici, în această zi de iarnă, pentru a marca, împreună, un eveniment istoric deosebit de important pentru devenirea României de astăzi. 24 Ianuarie reprezintă, pentru noi toți, momentul în care fostele principate Moldova și Țara Românească au constituit, la momentul 1859, România în prima sa formă, devenită, 59 de ani mai târziu, România Mare.
Anul 2020 marchează un moment de referință în istoria țării: împlinirea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române. A fost un pas uriaş pentru ceea ce avea să urmeze, mai exact Marea Unire de la 1 decembrie 1918, de la Alba Iulia, și implicit pentru ceea ce înseamnă, astăzi, statul unitar România.
Vreau să le mulţumesc tulcenilor care au ajuns, astăzi, în Piaţa Civică şi care şi-au manifestat, astfel, aprecierea faţă de istoria neamului românesc. În acest fel, dovedim că noi, tulcenii, ştim să ne recunoaştem valorile şi putem spune cu tărie că ne mândrim că suntem români.
Sper ca Hora Unirii pe care o vom juca astăzi aici, în miez de iarnă, ne va aduce mai aproape, mai uniți, exact așa cum și-au dorit înaintașii noștri. La mulți ani, tulceni! La mulți ani, români!“, a declarat administratorul public Vasile Strat.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*