Ziua comunei Hamcearca va fi sărbătorită anul acesta în a doua duminică a lunii mai

Ion Acceleanu, primarul din Hamcearca. FOTO Paul Alexe

Locuitorii comunei tulcene Hamcerca, dar și cei din localitățile învecinate, sunt așteptați în a doua duminică a lunii mai să petreacă împreună cu ocazia zilei comunei, ce ajunge anul acesta la ediția a doua.

Astfel, la inițiativa primarului Ion Acceleanu și cu acordul Consiliului Local Hamcearca, s-a hotărât organizarea acestui eveniment, ce va cuprinde o serie de activități cultural-artistice, la care vor participa atât oficialitățile din comună, localnicii – fii ai satului, cât si cetăţeni din localitățile învecinate și din județ. Astfel, în cea de-a doua duminică din luna mai se va sărbători a doua ediție a zilei comunei, sub titulatura de Festivalul Fermierilor și Producătorilor Locali, un eveniment ce va cuprinde activități diverse dedicate tuturor categoriilor de vârstă.

Potrivit edilului, este necesară și oportună organizarea unui astfel de eveniment, fiind un instrument cu impact local și județean pentru promovarea comunei, a tradițiilor ei, dar și pentru promovarea produselor producătorilor locali.

„Îmi doresc o administrație publică locală în slujba cetățenilor, modernă și cu obiective ambițioase. Am simțit întotdeauna nevoia să comunic, să spun ce am de gând să fac și să cer părerea cât mai multor oameni, mai ales în situația noastră, când sunt atât de multe de realizat, iar timpul și resursele sunt limitate. Am expus problematica administrării comunei lin mod public, ori de câte ori am avut ocazia în presa locală și națională, însă cred că este un foarte bun mijloc de a menține o legătură permanentă cu dumneavoastră prin intermediul acestui frumos eveniment din viaţa noastră”, spune Ion Acceleanu.

El susține că, pe de altă parte, Ziua comunei Hamcearca dobândește, prin statutul ei, farmecul unei zile de sărbătoare a întregii comune, iar organizarea și activitățile care se vor desfășura cu această ocazie vor fi prilej de întâlnire și revedere între locuitorii comunei dar și de a promova specificul gastronomic acestui plai nord-dobrogean.

„Am convingerea că această zi plină de distracție şi voie bună va contribui la o mai bună cunoaștere a activității administrației publice locale dar și a obiectivelor pe care ni le-am propus spre realizare. E normal să avem o petrecere anuală, care să ne reprezinte şi este la fel de normal ca indiferent de greutățile financiare cu care ne confruntăm, să facem în așa fel încât această sărbătoare să devină o tradiție pentru comunitatea noastră. În ciuda faptului că suntem încă pioneri în această activitate şi încurajați de numărul mare de persoane din anul anterior, ne așteptăm ca prezenţa la eveniment să ne întreacă cu mult așteptările, iar evenimentul în sine să fie un bun prilej pentru locuitorii comunei să se deconecteze de la grijile zilnice. Este totodată foarte important să avem o comunitate unită şi să facem totul pentru cetăţenii noștri”, a mai precizat edilul.

Distribuția scenică și programul artistic va fi unul diversificat cu recitaluri ale unor cunoscuți interpreți locali, fii ai satului, dar și ale unor apreciați artiști din showbiz-ul românesc precum: Emilia Ghinescu, Steliana Sima, Liviu Puștiu, Diana Bișinicu, Liliana Geampana și Marius Brutaru. Spectacolul va fi prezentat de către Mihaela Coman, un prezentator de notorietate și va fi finalizat cu un foc de artificii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*