„Zilele Municipiului Tulcea”, motiv de zâzanie. R.A. Administrația Zonei Libere Sulina vrea organizarea lor pe Faleza Dunării și nu în zona Lacului Ciuperca

Faleza din Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Chiar dacă este un oraș cu ieșire la Dunăre, Primăria Municipiului Tulcea a decis organizarea Zilelor Municipiului și implicit Ziua Marinei, nu pe faleză, ci pe marginea Lacului Ciuperca, fiind deja scoase la închiriat șase loturi pentru agenții comerciali. R.A. Administrația Zonei Libere Sulinase arată disponibilă pentru asocierea cu municipalitatea în organizarea acestor evenimente, pe faleză.

R.A. Administrația Zonei Libere Sulina, în calitate de Administrator al Falezei Tulcea, își exprimă disponibilitatea pentru un parteneriat cu Consiliul Local Tulcea în vederea organizării Zilelor Municipiului Tulcea, prin punerea la dispoziția organizatorului în mod gratuit a întregii suprafețe de teren necesar asigurării căilor de acces public, montării de elemente de decor, scenă, toalete ecologice, promenadă, etc.

Ziua Marinei, prin spectaculozitatea activităților desfășurate – respectiv ridicarea pavilionului (momentul solemn al începerii ceremonialului militar specific zilelor de sărbătoare în Forțele Navale Române), parada navală (cuprinzând nave de luptă fluviale care execută exerciții demonstrative și nave civile cu diferite destinații), sosirea pe apă a lui Neptun, stăpânul mărilor și al oceanelor și zeul fluviilor, care declară deschise jocurile marinărești pe apă, botezul marinarilor, jocuri și întreceri marinărești, vizitarea navelor de luptă – este încă din anii `90 motorul ce a dus la organizarea „Zilelelor Municipiului Tulcea”,

„Toate aceste manifestări cu specific marinăresc nu se pot desfășura decât pe Faleza Orașului Tulcea. Nu în ultimul rând, domeniile principale de activitate ale R.A. Administrația Zonei Libere Sulina sunt cele legate de navigație, marinărie, iar Sfânta Maria, sărbătorită pe data de 15 august, este ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni“ se arată într-un comunicat al R.A. Administrația Zonei Libere Sulina, semnat de către Dragoș Ioniță, Directorul General.

R.A. Administrația Zonei Libere Sulina așteaptă Primăria Municipiului Tulcea să vină în întâmpinarea propunerii de a organiza împreună aceste manifestări social-cultural-artistice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*