Zeci de șoferi, bicicliști și pietoni au fost sancționați de polițiștii tulceni

Anchetă a poliţiştilor tulceni după ce pe Facebook au apărut imagini cu un câine maltratat

În cursul zilei de 12 iunie, polițiștii tulceni au acționat pe raza municipiului Tulcea pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, prioritățile fiind pietonii și bicicliștii.

Prezența polițiștilor în zonele unde au fost înregistrate evenimente rutiere, a avut drept scop atragerea atenției participanților la trafic, și în special pietonilor și bicicliștilor, cu privire la comportamentul în trafic, astfel încât să se reducă numărul accidentelor rutiere.

Au fost aplicate 46 sancțiuni contravenționale în valoare de 9830 lei la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, din care 9 au fost aplicate bicicliștilor și 6 pietonilor. În cadrul acțiunii, pentru încălcarea prevederilor legale, polițiștii au retras 3 certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de 13 iunie și de 16 iunie, acțiunile polițiștilor vor viza în special depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule care se află sub influența băuturilor alcoolice, iar pe 14 iunie se va acționa pentru sancționarea prezenței/deplasării neregulamentare a pietonilor/bicicliștilor pe drumurile publice și combaterea nerespectării normelor rutiere privind traversarea drumului public de către pietoni și nerespectarea regulilor de circulație de către bicicliști. Vineri 15 iunie și duminică 17 iunie acțiunile polițiștilor vor viza conducătorii de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*