Zeci de sancțiuni, de peste 120.000 de lei, după ce polițiștii au așezat radare „în cascadă” pe DN 22

Peste 160 de polițiști tulceni vor veghea la siguranța cetățenilor în minivacanța de Rusalii

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea și cei ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în baza planului de acțiune comun, au desfășurat, miercuri, activități pentru creșterea siguranței în trafic, pe DN 22.

„Scopul acțiunii a fost prevenirea accidentelor rutiere pe DN 22, din județele Tulcea și Constanța, precum și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație”, au precizat reprezentanții IPJ Tulcea.

Astfel, polițiștii tulceni au acționat, prin așezarea radarelor „în cascadă”, pe DN 22, pe segmentul de drum aferent județului Tulcea, pentru depistarea șoferilor care, prin deplasarea cu o viteză excesivă, pun în pericol siguranța participanților la trafic. În urma acțiunii, polițiștii tulceni au aplicat 93 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 121.365 de lei, dintre care 80 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au reținut 15 permise de conducere.

De asemenea, polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat zilele acestea, pe raza județului Tulcea, o acțiune de control în trafic, având ca scop reducerea riscului rutier prin controlul stării tehnice al autovehiculelor.

„Echipele de control, formate din polițiști și inspectori din cadrul Regiei Autonome Registrul Auto Român, au verificat autovehicule care au tranzitat județul Tulcea, controlând, în special, defecțiunile referitoare la sistemele de frânare și direcție, zgomotul și emisiile poluante, motocicletele sau mopedele ale căror elemente de evacuare au fost modificate, existența și autenticitatea numerelor de identificare, legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare precum și deținerea inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia”, au mai transmis sursele citate.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 141 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 154.000 de lei. Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 22 de certificate de înmatriculare pentru defecțiunile constatate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*