Zeci de permise de conducere și certificate de înmatriculare reținute și peste 200 de sancțiuni contravenționale aplicate, în weekend, de polițiștii tulceni

Rezultatele acțiunilor desfășurate de polițiști pentru creșterea gradului de disciplină rutieră

Zeci de permise de conducere și certificate de înmatriculare reținute sau retrase și peste 200 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiști, în weekend, în cadrul acțiunilor organizate pe raza județului Tulcea.

Potrivit IPJ Tulcea, polițiștii tulceni au desfășurat pe raza județului, la sfârșitul săptămânii trecute, acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

Din datele statistice a rezultat că, în perioada 01.01. – 05.08.2020, pe drumurile deschise circulației publice din județul Tulcea s-au produs 32 accidente rutiere grave (+ 1 față de aceeași perioadă a anului trecut) soldate cu decesul unui număr de 12 persoane (+3 față de aceeaşi perioadă a anului trecut) și rănirea gravă a altor 30 (+ 3 față de aceeași perioadă a anului trecut).

Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere au fost: viteza (în cazul a 10 accidente), alte preocupări de natură a distrage atenția ( în cazul unui număr de 4 accidente), abateri săvârșite de pietoni (4 accidente), abateri săvârșite de bicicliști și căruțași (4 accidente) și conducerea sub influența băuturilor alcoolice (2 accidente).

Obiectivele acțiunii au fost: combaterea nerespectării regimului legal de viteză, respectarea normelor rutiere de către bicicliști, pietoni și căruțași, combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice.

Prezența polițiștilor pe principalele artere ale județului Tulcea, a avut drept scop atragerea atenției conducătorilor auto, cu privire la respectarea regulilor de circulație, astfel încât să reducă numărul victimelor accidentelor rutiere din rândul participanților la trafic.

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 286 de sancțiuni contravenționale la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dintre care, cele mai multe, 142, au reprezentat încălcări ale regimului legal de viteză.

De asemenea, polițiștii tulceni au reținut 45 permise de conducere, au retras 16 certificate de înmatriculare și au constatat 8 infracțiuni la regimul rutier.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate de polițiștii tulceni și în perioada următoare

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*