Zeci de hectare cu grâu, făcute scrum într-un incendiu izbucnit în zona localității tulcene Agighiol

Zeci de hectare cu grâu, făcute scrum într-un incendiu izbucnit în zona localității Agighiol. FOTO ISU Tulcea

Salvatorii Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină în după-amiaza zilei de joi, 15 iulie, la un incendiu care se manifesta la două lanuri de grâu în apropierea localității Agighiol.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, la locul intervenției s-au deplasat doi ofițeri și 17 subofițeri, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifestă cu flacără în culturile de grâu cu posibilitate de propagare la culturile învecinate.

„Incendiul a fost lichidat după aproximativ trei ore de la momentul anunțării, în sprijinul pompierilor intervenind şi localnici cu tractoare, pentru a mai stopa arderea. În urma evenimentului au ars aproximativ 24 de hectare cu cultura de grâu și circa șase hectare de vegetație uscată. Din fericire, nu s-au înregistrat victime sau persoane rănite”, au precizat reprezentanții ISU Tulcea.

Cauza probabilă a incendiului a fost scânteia mecanică de la un utilaj agricol.

Zeci de hectare cu grâu, făcute scrum într-un incendiu izbucnit în zona localității Agighiol. FOTO ISU Tulcea

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*