Zece nave militare fluviale participă la Exercițiul „Danube Protector”, care se desfășoară pe Dunăre și pe brațul Măcin

Instrucție a marinarilor militari pe Dunăre. FOTO SMFN

Marinarii militari din garnizoanele Brăila și Tulcea participă, în perioada 22-26 martie, la Exercițiul „Danube Protector 21.11.1”, care se desfășoară pe Dunăre și pe brațul Măcin. „Danube Protector” se bazează pe un scenariu fictiv de escaladare a unei crize politico-militare, care generează o agresiune armată în nordul Dobrogei.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), obiectivul principal al exercițiului îl reprezintă dezvoltarea nivelului de instruire al echipajelor navelor militare fluviale, prin aplicarea procedurilor operaționale de respingere a unui desant naval, în condiții de acțiuni ofensive asimetrice pe fluviu. Zece nave militare din subordinea Flotilei Fluviale și a Bazei Logistice Navale execută acțiuni tactice de apărare a comunicațiilor fluviale și a infrastructurii energetice prin trageri cu sistemele de artilerie de la bord, iar un detașament de infanteriști marini asigură securitatea terestră a raioanelor de desfășurare a exercițiului.

„Caracterul întrunit al exercițiului Danube Protector este completat de participarea unui detașament din subordinea Batalionului Nave Treceri Fluviale al Forțelor Terestre Române, alcătuit din două bacuri fluviale, care asigură mobilitatea trupelor în raioane. Prin activitățile executate, militarii din Forțele Navale Române demonstrează că sunt în măsură să asigure securitatea la granițele fluviale și maritime ale țării noastre și că instituția militară este un pilon de stabilitate pentru dezvoltarea societății românești”, au transmis reprezentanții SMFN.

Înainte de plecarea navelor din porturi, au fost aplicate măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, fiind executat triajul epidemiologic și impuse măsurile de protecție în conformitate cu strategia națională anti-COVID-19.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*