Zece localități din Delta Dunării vor beneficia de lucrări de apărare împotriva inundațiilor

Zece localități din Delta Dunării vor beneficia de lucrări de apărare împotriva inundațiilor. FOTO ABADL

Zece localități din Delta Dunării vor beneficia de lucrări de apărare împotriva inundațiilor în cadrul proiectului „Apărarea complexă a localităților situate în Delta Dunării pentru minimizarea riscului inundațiilor asupra vieții, județul Tulcea” implementat de Administrația Națională „Apele Române” (ANAR) prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL).

Obiectivul principal al proiectului este reducerea riscului de producere a inundațiilor în localitățile Periprava, Sulina, Crișan, Sfântu Gheorghe, Gorgova, Letea, Mila 23, Pardina, Ilganii de Sus și Vulturu din Delta Dunării afectate de schimbările climatice. Obiectivul este de aducere la parametri optimi de funcționare a stațiilor de pompare și evacuare existente, cât și realizarea lucrărilor de închidere a liniei de apărare împotriva inundațiilor, cu efecte benefice asupra populației, bunurilor materiale și obiectivelor social – economice.

Valoarea investiției este de 42.825.000 de lei, inclusiv TVA și va fi realizată din finanțare europeană, de la bugetul de stat prin MMAP, din veniturile proprii ale ANAR, precum și din alte surse legal constituite.  Durata estimată a execuției lucrărilor este de 18 luni de la semnarea contractului.

Lucrările proiectate sunt amplasate pe cele trei brațe ale Dunării: Chilia, Sulina și Sfântu Gheorghe din județul Tulcea.

Investiția „Apărarea complexă a localităților situate în Delta Dunării pentru minimizarea riscului inundațiilor asupra vieții, județul Tulcea” cuprinde trei obiective de investiție și anume:

  1. Reabilitarea și modernizarea stațiilor de evacuare a excesului de apă din intravilanul localităților Periprava, Sulina, Letea, Pardina, Crișan, Sfântu Gheorghe, Gorgova, Mila 23, din Delta Dunării.
  2. și 3. Lucrările de apărare împotriva inundațiilor a localităților Vulturu și Ilganii de Sus din comuna Maliuc, jud Tulcea constau în lucrări de închidere a liniei de apărare și realizarea a 2 stații de pompare la Vulturu și una la Ilganii de Sus.

Realizarea proiectului va avea ca rezultate imediate:

  • evitarea pierderilor de vieți omenești în cazul dezastrelor naturale și a efectelor undelor de viitură pe Dunăre ca efect al schimbărilor climatice;
  • protejarea și îmbunătățirea calității mediului și a standardelor de viață;
  • aducerea la parametrii optimi de funcționare a tuturor stațiilor de pompare din cele 10 localități.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*