FOTO VIDEO Zâmbete pentru copiii din Dobrogea. Peste 35 de copii din zona rurală a județului Tulcea au avut parte de o zi de neuitat

Copiii din Vișina, la intrare în cinematograful din Tulcea. FOTO Adrian Boioglu
Copiii din Vișina, la intrare în cinematograful din Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

Peste 35 de copii au avut experiența vieții lor la Coral Plaza Mall din Tulcea. Prichindeii sunt de la școala generală din satul Vișina, comuna Jurilovca – cel mai mic are 7 anișori, iar cei mari au 10 ani – și au fost luați prin surprindere de inițiativa Asociației de Management al Destinației Delta Dunării care și-a propus să îi scoată din lumea lor de-acasă și să le arate micile plăceri (necunoscute lor) ale vieții. Pe scurt, copii au primit un film la cinematograf, o repriză de joacă la un loc special amenajat, un desert generos la o cofetărie și multe amintiri pe care să le depene timp îndelungat de acum încolo.

“Mi-a făcut deosebită plăcere să vin în această duminică la film cu copilașii mei de la școala primară din Vișina. Vișina este o comunitate mică, dar cu niște oameni foarte înțelegători și foarte primitori. Am fost anunțați săptămâna aceasta de invitația la Tulcea, la cinematograf; copiii au primit cu mare entuziasm vestea, mai ales că unii dintre ei n-au fost niciodată la film – cred că 70% dintre ei n-au mai fost vreodată în vreun cinematograf, astfel încât experiența lor a fost unică și au fost primiți cu brațele deschise”, spune Alina Terente, învățător la școala primară din Vișina.

“Zâmbete pentru copiii din Dobrogea” este un proiect caritabil pentru micuți, iar primii incluși în el au fost cei din localitatea Vișina, comuna Jurilovca. Mulți dintre aceștia provin din familii cu posibilități materiale reduse sau din familii dezorganizate și mulți nu au plecat din localitatea natală niciodată.

Surpriza excursiei a fost mare, mai ales bucuria cinematografului, experiența ecranului uriaș, sunetul de excepție și senzațiile pe care le-au încercat în măreția mall-ului. Inițial, prichindeii erau programați pentru un film de desene animate având în vedere vârsta lor, însă când au ajuns la Cityplex Tulcea privirile le-au rămas pe afișul filmului “Jim Button și Lukas, mecanicul de locomotivă”.

Managerul Corina Davidov a hotărât pe loc să le ofere filmul pe care copiii l-au îndrăgit în prima clipă, în locul celui care era programat pentru ei. Cei 30 de copii s-au bucurat de experința unui film artistic într-o sală adevărată de cinema, pentru prima dată în viața lor.

“Acesta e doar începutul: un film, un loc de joacă și o prăjitură. Vom continua pe viitor cu piese de teatru, cu o excursie, cu mers un pic la mare, cu mers un pic în Deltă… E doar începutul. Am primit ajutorul Primăriei Jurilovca care a asigurat transportul, Cora Plaza a plătit invitațiile acestor copii la film și Paula Vals la cofetărie”, spune Corina Davidov, ca o promisiune sigură că va continua să se implice și pe viitor în proiectul caritabil pentru copii.

Paula Vals este managerul lanțului de cofetării Angelo, acolo unde micuții din Vișina au fost invitați pentru cele mai dulci clipe ale zilei. După cinematograf și după joaca la locul special amenajat în mall, grupa de copii împreună cu profesorii însoțitori au ajuns pe tărâmul dulciurilor, unde au avut ce vedea și ce degusta. Felii de tort, fondante pe băț, sucuri din belșug… spațiul a fost arhiplin, cu copii care nu mai intraseră în viața lor într-o cofetărie.

“Am primit acest proiect cu brațele deschise – un zâmbet de copil înseamnă foarte mult pentru noi, pentru că atunci când copiii ajung la noi aici, pe tărâmul dulciurilor  pe fața lor găsim foarte multe zâmbete și bucurie. De aceea am și construit multe cofetării unde copii însoțiți sau nu de părinți, să vină și să se bucure frumos. Acest proiect e unul minunat alături de cei implicați. De-a lungul anilor noi am luat parte la multe astfel de proiecte sociale și culturale în care copiii au avut întotdeauna prioritate.

Când au venit cu propunerea, le-am spus că-i vom susține mereu, și îmi doresc ca acești copii minunați, care sunt viitorul nostru, să trăiască și să crească frumos, cu bucuria în suflet. Un copil fericit e un copil care mai departe ne va aduce și nouă fericire”, spune Paula Vals, managerul cofetăriilor Angelo.

Și bomboneria Bucuria i-a răsfățat pe copii cu dulciuri rafinate, așa că micuții au fost pentru câteva ore în paradis. Este greu de descris în cuvinte bucuria din ochii de copil căruia i se deschid ușile peste tot în locuri minunate, mai ales când lucrurile acestea i se întâmplă prima oară în viață. Mulți dintre ei erau muți de uimire, atât de surprinși au fost de tot și de toate.

Proiectul “Zâmbete pentru copiii din Dobrogea” a fost și este posibil pentru că și-au dat mâna Coral Plaza Mall și Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Primăria comunei Jurilovca, Cityplex Tulcea, Cofetăria Angelo, Bomboneria Bucuria și Coral PlayGround.

“Vreau musai să spun ceea ce urmează: îi așteptăm pe oamenii frumoși din Tulcea să ni se alăture; acesta e un proiect minunat pentru copii și îi așteptăm pe toți să ne sprijine!”, a declarat pentru Tulcea NEWS Corina Davidov. 

Excursia de la Tulcea a stârnit multă emoție tuturor.

“De la intrare și pînă în ultimul moment am fost tratați ca niște mici staruri de cinema! Vreau să va fac și eu o invitație pe această cale la Vișina, la “Serbarea Câmpenească a Vișinei” pe data de 17 iunie; veți avea ocazia să cunoașteți câteva dintre tradițiile și obiceiurile acestei zone, o zonă foarte frumoasă și cu atracție turistică deosebită”, încheie Alina Terente, profesorul însoțitor al copiiilor din Vișina.

Publicația “Tulcea NEWS” susține acest proiect încă de la început, iar fețele fericite ale copiilor de la Vișina sunt cea mai mare mulțumire.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*