Vorbitul la telefonul mobil la volan fără hands free, lipsa centurii de siguranță și alte nereguli, sancționate de către polițiștii tulceni în cadrul unei acțiuni

Polițiștii tulceni au ieșit în trafic. FOTO IPJ Tulcea

La data de 6 noiembrie, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, o acţiune, având ca scop identificarea și sancționarea atât a conducătorilor auto care folosesc telefonul mobil fără sistemul mâini libere, a celor care nu poartă centura de siguranță, precum și a celor care desfășoară alte activități de natură a distrage atenția de la condus.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 105 sancţiuni contravenţionale, dintre care, cele mai multe, 58 pentru nefolosirea centurilor de siguranță și a dispozitivelor speciale de retenție și 8 sancțiuni contravenționale pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii.
De asemenea, au fost reţinute 8 de permise de conducere ( din care 3 pentru folosirea telefonului mobil ) și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule, folosirea centurii de siguranță în mod obligatoriu, să circule cu o viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, iar pentru un plus de siguranţă, să păstreze distanţa în mers între vehicule.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*