VIDEO Sturion de 140 de kilograme, capturat de la braconieri, redat mediului natural

Sturion de 140 de kilograme, capturat de la braconieri, redat mediului natural

Polițiștii de frontieră tulceni au prins, joi, 4 martie, raza localității Grindu doi bărbați care transportau, într-o căruță, un morun de 140 kilograme, capturat ilegal.

Potrivit Gărzii de Coastă, joi, în jurul orei 13.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Isaccea, acționând în baza unei informații, au oprit pentru control, pe raza localității Grindu, o căruță în care se aflau doi bărbați, în vârstă de 41, respectiv 61 de ani, domiciliați pe raza județului Tulcea.

„În urma controlului, polițiștii de frontieră au descoperit în atelaj un sturion din specia morun, în stare vie, având greutatea de 140 de kilograme și o lungime de peste 2,50 metri. Cei doi bărbați au declarat că au pescuit peștele din Dunăre și intenționau să-l comercializeze”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Sturion de 140 de kilograme, capturat de la braconieri, redat mediului natural

Peștele a fost redat mediului natural în prezența reprezentanților Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a polițiștilor de frontieră și a unuia dintre suspecți.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*