VIDEO Procesul de votare a început fără probleme la nivelul județului Tulcea

Purtptorul de cuvânt al IPJ Tulcea, Irina Manolache. FOTO captura video

Peste 492 de efective, formate din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri, polițiști locali și reprezentanți de la alte structuri asigura paza și protecția a 204 de secții de votare, în 168 locații, ce s-au constituit pe raza județului Tulcea.

La nivelul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, trei persoane private de libertate, care au dreptul de a vota, și-au exprimat opțiunea pentru exercitarea acestui drept.

Fermitatea, echidistanța în aplicarea legii și menținerea unui climat general de normalitate au fost și vor rămâne principalele priorități pentru angajații mobilizați astăzi, până la finalizarea întregului proces electoral.

Conform legii, președintele biroului electoral al secției de votare are obligația să ia toate măsurile pentru a sigura corectitudinea operațiunilor de votare și pentru ca alegerile să decurgă în bune condiții.

Au drept de vot cetățenii români care au peste 18 ani, inclusiv cei 634 care împlinesc chiar astăzi această vârstă. Nu au drept de vot debilii sau alienații mintal, puși sub interdicție și nici persoanele cărora li s-a interzis exercitarea dreptului de a alege, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă.

Fiecare alegător are dreptul la un singur vot pentru alegerea Senatului și la un singur vot pentru alegerea Camerei Deputaților.

Alegătorii votează la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința. Alegătorul care nu se află în localitatea unde își are domiciliul sau reședința, poate vota la orice secție de votare din altă unitate administrativ-teritorială dacă aceasta se află în cadrul aceleiași circumscripții electorale, ca și localitatea de domiciliu sau de reședință.

În conformitate cu decizia Biroului Electoral Central, alegătorul care deține o dovadă de reședință al cărei termen de valabilitate a expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie, își poate exercita totuși dreptul de vot în circumscripția electorală unde și-a stabilit reședința.

În cadrul acestui proces electoral se utilizează Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*