VIDEO Problema șacalilor din Delta Dunării, actualizată. O filmare arată cum un astfel de animal atacă o turmă de capre

Comunitățile din Delta Dunării sunt îngrijorate de înmulțirea atacurilor făcute de șacali în gospodării și asupra animalelor domestice. FOTO Pixabay

Problema șacalilor din Delta Dunării a fost readusă în atenția publicului și autorităților locale după ce o filmare, postată pe o rețea de socializare, arată un astfel de animal care atacă o turmă de capre.

Potrivit celor care au făcut postarea imaginile au fost filmate de pe o nava de pasageri probabil, mai jos de Gorgova, pe brațul Sulina – Mila 20-21.

De altfel, comunitățile locale din județul Tulcea, în special cele din Delta Dunării, se confruntă cu o situație îngrijorătoare creată de înmulțirea atacurilor șacalilor asupra gospodăriilor și turmelor de ovine sau caprine, apărute mai des în cursul iernii.

Oamenii susțin că înmulțirea necontrolată a șacalilor și atacurile acestora asupra gospodăriilor reprezintă un pericol pentru siguranța comunităților locale, cu impact direct asupra activităților economice, iar animalele ar trebui vânate. Procesul este însă unul sensibil deoarece vânătoarea este interzisă în totalitate în Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*