VIDEO Pompierii tulceni au intervenit la 5 incendii de vegetație uscată

Incendiu de vegetație. FOTO ISU Tulcea

În cursul nopții trecute, pompierii tulceni au fost solicitați să intervină la nu mai puțin de 5 incendii de vegetație uscată produse în aria de competență a Detașamentului Tulcea.

Potrivit ISU Tulcea, aceste incendii s-au produs pe suprafețe relativ mici însă, din cauza vântului puternic și a vegetației foarte uscată, riscul ca acestea să se propage la obiective economice și de interes era foarte ridicat.

“Datorită observării la timp de participanții la trafic ori a localnicilor, incendiile au fost rapid anunțate la numărul unic de urgență 112, iar pompierii tulceni, împreună cu serviciile voluntare pentru situații de urgență locale au reușit în timp operativ să localizeze și să lichideze incendii prevenind astfel producerea unor pagube însemnate” – ISU Tulcea.

Incendiile la care au intervenit salvatorii tulceni s-au manifestat pe raza localităților Luncavița, Poșta, Agighiol, Tudor Vladimirescu și Murighiol iar pagubele au fost limitate la aproximativ 6 ha de vegetație uscată și aproximativ o tonă de gunoi.

“Pompierii fac încă o dată apel către locuitori să fie responsabili și să respecte legislația în vigoare! Este interzisă incendierea resturilor vegetale din gospodării, a terenurilor agricole și a zonelor uscate din Delta Dunării. Astfel de incendii produse mai ales când sunt intensificări ale vântului pot deveni adevărate pericole pentru locuitorii zonelor locuite, pentru bunurile și locuințele acestora. De asemenea, fauna și vegetația au de suferit în urma acestor arderi” – ISU Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*